HALFEN Nieuws

Blijf altijd op de hoogte.

16.01.2017 - Met HTA-CE Plus zet HALFEN een nieuwe standaard!

De klassieke ankerrail is klaar voor een ontwikkelingssprong in zijn evolutie: dankzij uitmuntende verbeteringen in het ontwerp en een optimalisatie van meerdere details kunnen wij u de nieuwe, meer efficiënte HALFEN rails voorstellen.

De innovatieve, warmgewalste  HTA-CE Plus HALFEN rails bieden u meetbare voordelen:
 • Door zijn hoger draagvermogen kan u de nieuwe HTA-CE 40/22P en HTA-CE 50/30P in nog meer verschillende situaties toepassen. Dit minimaliseert de kans op verwisseling van rails en bijhorende bouten op de werf en bij de prefabrikant.
 • Bij de HTA-CE 40/22P rail met een hoger draagvermogen worden de bouten HS 40/22 gebruikt. Hiermee kan u, in vergelijking tot de vroegere oplossing met de HTA-CE 50/30, kosten besparen op de werf en het aantal vereiste bouten verminderen. 
 • Met de nieuwe Plus-rails kunt u nu kiezen voor smallere rails met hetzelfde draagvermogen. De nieuwe rails liggen met hun hoogte van slechts 23 mm (HTA-CE 40/22P) resp. 30 mm (HTA-CE 50/30P) altijd volledig in de betondekking. Dit maakt een nog efficiënter wapeningsontwerp mogelijk.
 • Voor uw meer ambitieuze constructies bieden wij u allerlei mogelijkheden, zoals de gebogen HTA-CE-CS, HALFEN railparen, hoekelementen en op maat gemaakte stukken. De HALFEN bouten en het gehele gamma vindt u terug op onze website www.halfen.be in de huidige brochure B17-E (Engels) of B17-D (Duits).
De nieuwe rails  HTA-CE 40/22P en HTA-CE 50/30P zijn goedgekeurd volgens ETA-16/0453 voor gebruik in heel Europa en beschikken over een CE-markering. Ze kunnen bovendien heel eenvoudig en efficiënt berekend worden met de HALFEN HTA-software. Nadat u een HALFEN rail en de bijhorende bouten gekozen heeft laat de software u toe de resultaten in een lijst te gieten, welke u eenvoudig kan bewaren. Klik hier om de huidige software te downloaden.

U kan onze HALFEN rails  ook als (Tekla-) bouwcomponenten terugvinden in de BIM-bibliotheken en als CAD-tekeningen in de HALFEN PARTcommunity.

12.09.2016 - BIM files for HALFEN Cast-in Channels in the DigiPara® Liftdesigner for elevator planning

You can now find HALFEN Cast-in channels in the DigiPara® Liftdesigner Software product library.

BIM is also becoming increasingly important in the elevator industry: The BIM process optimizes the cooperation between architects, builders and elevator companies. The BIM process allows verification of all details of elevator planning in a building project at any time, and therefore pre-empts any possible errors.

The DigiPara® Liftdesigner is a software tool for efficient planning and configuration of elevators and escalators; this significantly speeds up planning. The DigiPara® Liftdesigner includes predefined elevator parameters, component structure and elevator specifications. It combines all important elevator information for effective 2D elevator drawings and 3D elevator models.

Link to BIM files for HALFEN Cast-in Channels in the DigiPara®
Liftdesigner for elevator planning.

18.07.2016 - HALFEN HIT als symmetrische thermische onderbreking voor eenvoudige inbouw

Halfen is erin geslaagd een symmetrische HIT thermische onderbreking te ontwikkelen – de inbouwrichting speelt geen rol meer! Door de speciale vorm van het nieuwe, dubbel-symmetrische CSB druk-afschuifelement zijn de thermische onderbrekingen voor uitkragende balkons symmetrisch en kunnen ze onafhankelijk van de vloer- of de balkonrichting ingebouwd worden. Dit verhoogt in hoge mate de veiligheid op de bouwwerf.

De nieuwe productlijn biedt duidelijke voordelen:
 • Eenvoudig en veilig inplannen met hetzelfde niveau aan brandweerstand: HIT-HP en HIT-SP elementen kunnen steeds zonder verwisselingsgevaar ingebouwd worden en bieden daarbij de hoogst mogelijke brandweerstandsklasse REI 120.
 • Verbetering van de bouwfysische eigenschappen: door de verdere optimalisatie van de vorm van de rode CSB-elementen is een duidelijke vermindering van het aantal thermische onderbrekingen mogelijk. Hierdoor worden de bouwfysische eigenschappen tot wel 30% verbeterd.
   
Meer informatie vindt u in onze nieuwe HIT toepassingsbrochure. Deze brochure illustreert het grote aantal verschillende toepassingsgebieden, aangepast aan de verscheidene randvoorwaarden.

De nieuwe versie van het HIT programma  9.00 biedt de ontwerper een gebruiksvriendelijk en krachtig hulpmiddel. De software is eenvoudig en gratis te downloaden van onze site.

Bij verdere vragen staat ons technisch team u steeds ter beschikking via de volgende kanalen:
Tel: +32 (0)3 658 07 20
Fax: +32 (0)3 658 15 33
E-mail: info@halfen.be

15.07.2016 - Proficiat aan alle winnaars van de HALFEN online voetbalpoule voor het EK 2016!

Op 10.07.2016 is de HALFEN online voetbalpoule voor het EK 2016 beëindigd en wij zouden graag de talrijke participanten willen bedanken voor hun deelname.

De prijzen zijn na het einde van het EK 2016 verdeeld volgens de ranglijst per land (DE, AT, CH, FR, BE, CZ, PL, SE, NL). Bij gelijkstand heeft het lot de winnaar bepaald.

Wij feliciteren de gelukkige winnaars en wensen hen veel plezier met hun prijzen!

23.05.2016 - "Seal of Approval: Innovation through research"

HALFEN again receives the "Seal of Approval: Innovation through Research" of the Stifterverband Germany for its success in innovation!

09.05.2016 - BIM supported by HALFEN

In addition to the element drawings in the HALFEN PARTcommunity portal, which can be downloaded in BIM format IFC, HALFEN offers a direct support for the BIM-enabled CAD program Tekla Structures.

Using Tekla Warehouse, a special developed platform for Tekla users in the internet, a number of product libraries can be downloaded and implemented as a macro into the Tekla Structures user interface.

The following component libraries are available for a comfortable, menu-based configuration:
 • DEHA Spherical head lifting anchors
 • DEMU Coupler
 • DEMU Fixing anchors
 • FRIMEDA Lifting anchors
 • Brickwork support systems HK4
 • DETAN Tension rod system
 • Insulated connections HIT
 • HD Lifting anchor system
 • Sandwich panel anchors (SPA, FA and MVA)
Furthermore HALFEN offers its element drawings in the BIM portal BIMcatalogs.net directly for download.

Drawings for the following product lines are available:
 • Framing systems and PowerClick
 • HALFEN Cast-in channels and accessories
 • Lifting anchor systems
 • Reinforcement systems and
 • Concrete façade.
The required components can be comfortably configured and than downloaded in selected 2D and 3D formats (preferably in IFC, the BIM exchange format).

The HALFEN element drawings offered in the BIMcatalogs portal are continuously updated, so that BIM-compatible drawings are available in the future for the complete HALFEN product range´.

04.05.2016 - HALFEN gecertificeerd conform DIN EN ISO 50001


Met de inwerkingtreding van de Europese norm voor energiemanagementsystemen begin 2015, heeft HALFEN gewerkt aan het ontwikkelen en implementeren van een Energie Management Systeem (EMS). Dit heeft geleid tot de succesvolle certificering van het energiemanagementsysteem volgens DIN EN ISO 50001.

De norm richt zich specifiek op het terugdringen van het energieverbruik van een organisatie. Dit op basis van een gedetailleerd inzicht in het energieverbruik en het gebruik ervan. Dit levert een kostenreductie en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen op.

Op 15 april 2016 is HALFEN voor alle 18 vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en China door de certificatie-instelling SWEDAC Zertifizierungsgesellschaft International GmbH gecertificeerd conform DIN EN ISO 50001.

02.05.2016 - Nieuwe CAD-bibliotheken in HALFEN PARTcommunity


De HALFEN component-bibliotheken in de HALFEN PARTcommunity zijn aanzienlijk uitgebreid. Er zijn tekeningen beschikbaar voor de volgende product segmenten:
 • Montagetechniek en toebehoren
 • PowerClick
 • Halfenrail (HTA-CE, vertand en met gaten)
 • Kogelkoptransportanker en hijshaak
 • Pons- en dwarskrachtwapening HDB
 • Koudebrugonderbreking HIT
 • Sandwichplaatanker (SPA, FA en MVA)
 • Betojuster
De gewenste tekeningen kunnen direct geconfigureerd worden; scrollen door lange tabellen is verleden tijd!

Er zijn meer dan 40 verschillende 3D en meer dan 20 verschillende 2D CAD-formaten te selecteren. Ze omvatten zowel formaten als AutoCAD, AutoDesk Revit, Nemetschek Allplan en Sketchup als uitwisselingsformaten als STEP, IGES en PDF. Uiteraard wordt ook het voor BIM benodigde IFC-formaat direct ondersteund. HALFEN biedt tevens de mogelijkheid de tekeningen direct te downloaden in het BIM portaal BIMcatalogs.net.

De gewenste tekeningen kunnen worden gedownload, verzonden als e-mail of direct in een CAD-tekening worden geïntegreerd.

De bibliotheken in de HALFEN PARTcommunity worden continu aangevuld, zodat binnen afzienbare tijd CAD-tekeningen voor het complete HALFEN productassortiment beschikbaar zijn.

10.03.2016 - Nieuwe DETAN brochure


DETAN toepassingen met diverse oplossingen.

De stijlvolle, esthetische en eenvoudige productoplossing van HALFEN voldoet aan de eisen van de moderne bouwtechnieken en is zowel geschikt voor gecompliceerde draagconstructies als voor toepassing in esthetisch vormgegeven details.

De nieuwe DETAN generatie beschikt over de volgende kenmerken:
 • Modernste bescherming tegen corrosie
 • Zichtbare kwaliteit
 • EU-breed middels Europees technische goedkeuring (ETA)
 • Gebruiksvriendelijke berekeningssoftware
Het DETAN trekstangsysteem is een breed inzetbaar product. De nieuwe DETAN brochure toont talrijke en verschillende toepassingsgebieden met voorbeelden en bijbehorende eisen en oplossingen:

DETAN voor bijzondere toepassingen
DETAN in hotels en appartementencomplexen
DETAN in stadions
DETAN in luchthavens
DETAN in infrastructuur
DETAN in gevels
DETAN in binnengebieden
DETAN - andere toepassingen

DETAN trekstangsystemen zijn de perfecte oplossing voor esthetische en efficiënte constructies voor langdurig gebruik en kunnen zowel binnen als buiten worden gerealiseerd.

Voor meer informatie over DETAN trekstangsystemen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

20.01.2016 - Nieuwe software SPA 4.00


De nieuwe berekeningssoftware voor HALFEN SPA sandwichplaatanker is beschikbaar.
Met de geïntegreerde FE-kern kunnen nu ook complexe plaatgeometrieën veilig en betrouwbaar worden berekend.
Talrijke nieuwe functies maken de software voor de gebruiker nog effectiever.

Nieuwe functies van de SPA 4.00 software:
 • FEM-berekening voor alle systemen (SPA, FA, MVA)
  -> Nauwkeurige bepaling van horizontale inwerkingen op alle draagankers en haarspelden, ook voor
  - platen met complexe geometrieën (bijv. grote openingen, polygone buitenspouwbladen, etc.)
  - platen met grote overstanden door een precieze afweging van de windbelasting
  - platen met vrij te selecteren anker- en haarspeldposities buiten het raster
 • Vrije keuze van draagankerposities door de gebruiker mogelijk
 • Belastingcapaciteit conform de actuele Zulassung voor SPA, FA en MVA
 • Controleerbare afdrukken inclusief belastinggegevens voor alle anker- en haarspeldposities
 • Functionele groepering van de pictogrammen
 • Geactualiseerd windbelastingtool
Deze nieuwe versie van de SPA 4.00 berekeningssoftware biedt de ontwerper een krachtige rekentool.

Probeer het uit en wordt overtuigd door de talrijke voordelen!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze collega's van de afdeling Beton.

05.01.2016 - New ETAs for DEMU Fixing anchor T-FIXX®  and Bolt anchor 1988/1985 with classification for fire resistance

The new approval with fire resistance classification for our DEMU Fixing anchors T-FIXX and Bolt anchors is available starting January 5th, 2016.

The following documents/tools can be downloaded.

Approval
 • T-FIXX®: New ETA-13/0222 (European Technical Assessment - ETA) based on the Construction Products Regulation, now with fire resistance classification.
 • DEMU Bolt anchor 1988 and 1985: New ETA-13/0401 (European Technical Assessment - ETA) based on the Construction Products Regulation, now with fire resistance classification.
Design Software
 • In order to facilitate the planning the new design software DEMU 4.1 is available on our homepage
 • New: fire resistance classification, calculation of 2 axis bending, (double bending), extended help function
 • Additional functions, enhancement and bug fixing in comparison to the previous version
Catalogue
 • The new Technical Product Information DEMU-FIX 16 /  16-E is now available as pdf download in German and English on our home page
 • New: Reference to new ETAs / Fire resistance, information of admissible shear loads, new software update, positioning plate for easy installation of anchor groups

01.06.2015 - The HIT balcony connection range is now complete!

The new HIT HP/SP-DD AT for connection of parapets to slabs, the HIT HP/SP-DV FT to form a thermal barrier between a main slab and a corbeled parapet, the HIT HP/SP-MV OT for connections between a main slab and a corbel and the HIT HP/SP-ZZ HT for extension elements are available as from now. With these types the thermal insulation product range HIT “new generation” is complete.

The elements are available with an insulation thickness of 80 mm and 120 mm. The insulation material is high-quality, non-flammable, class 1 mineral wool. This means of course that all elements meet the requirements of  fire resistance class REI 120.

Two different load bearing capacities are available for each DD-AT, DV-FT and MV-OT type element; this allows cost-effective planning.

Additional stirrups are available and supplied on request for types DD-AT and DV-FT.

You can find further information in the Product Information HIT-PAT 15. An English language  catalogue will follow shortly.

16.03.2015 - New: HALFEN 6180 Spherical Head lock covering

From now on the HALFEN Spherical Head lock covering for the load classes 1,3; 2.5 and 5.0 is available.

The HALFEN Spherical Head lock covering will be mounted into precasted concrete elements, which will be lifted again at a later date e.g. cover panels or manhole covers. It is used for generating a planar level surface of the finished part in the region of the transport anchor so that according with customer's requirement, for example, can be subjected to traffic.

Performing the lock covering  in stainless steel visually flawless execution is always given. The easy and safe handling limits the installation process.

More information can be found in the product information here.

16.02.2015 - NIEUW: HALFEN HBJ-S – De Betojuster voor kolommen

Vanaf heden is de HALFEN HBJ Betojuster ook beschikbaar voor prefab wandelementen en kolommen met geprefabriceerde funderingsvoet.

Door het gebruik van de HBJ Betojuster kan de montage van prefab betonelementen eenvoudig en efficiënt uitgevoerd worden.

De eenvoudige verstelbaarheid, zonder het gebruik van speciaal gereedschap, verhoogt de  veiligheid tijdens de montage en vermindert het risico op beschadiging van de prefabbeton elementen.

Gedetailleerde informatie over Betojuster HBJ-W en HBJ-S kan u terugvinden in de technische HBJ 14-E.

31.10.2014 - NIEUW: Het HD-transportankersysteem is nu beschikbaar tot belastingklasse 25,0

Het HD-transportankersystem, vooral geschikt voor dunne elementen met hoge optische eisen, is uitgebreid tot belastingklasse 25,0 en ook verkrijgbaar in roestvaststaal.

Het hiervoor gebruikte hoogwaardige staal garandeert een goede elastische en plastische vervorming om de gewenste producteigenschappen te garanderen.

HALFEN is het eerste bedrijf dat een transportanker met een belastingcapaciteit tot belastingklasse 25,0 aanbiedt.

Verdere technische informatie vindt u hier in onze catalogus.

25.08.2014 - Nieuwe typegoedkeuring voor HALFEN HCC kolomvoet

De nieuwe type goedkeuring voor HALFEN HCC kolomvoet is nu besschikbaar voor download.

NEW: HK4-Thermo and HTA-ES

HALFEN presents the new Brickwork-support-bracket "HK4-Thermo". More efficient steels and a new design help the console to a leaner structure with the same bearing capacity. We reduced thermal bridge loss coefficient χ by up to 48%.

HK4-Thermo is still in all the proven standard types and as customized brackets for installation in problematic locations available. Planners can design more economic, because of the reduced thermal bridge loss thickness of insulation can be reduced. The HK4 Software is also provided with the new HK4-Thermo.

HTA-ES now with test certificate!
Our anchor for precast lintels HTA-ES is approved. High vertical loads combined with the feasibility of slender precast lintels distinguish the HTA-ES.

CE-marking for HALFEN Reinforcement systems

From the product range Reinforcement systems the CE-marking according to EN 1090 is used for the HALFEN Column Shoe and for HALFEN HSCC steel corbels. The declarations of performance are available for download.

24.02.2014 - Nieuwe HTA-CE Software voor het ontwerp van Halfen rails om in te betonneren volgens de Europese Technische Goedkeuring (ETA)

De nieuwe versie HTA 2.20 is nu beschikbaar voor download.

02.01.2014 - Europees Technische Goedkeuring (ETA) voor HALFEN HIT-HP/SP elementen

Als eerste aanbieder van balkonaansluitingen is het ons gelukt een Europees Technische Goedkeuring (ETA) te verkrijgen voor HALFEN HIT-HP/SP elementen. De ETA-13/0546 omvat alle HALFEN-Iso-Elementen die we in de markt hebben geïntroduceerd. Dit zijn de types MV inclusief speciale types van de meerdelige uitvoering, ECK hoekelementen, OU en OD voor platen met hoogteverstelling of wand aansluitingen en ZV voor eenvoudig ondersteunde balkonplaten. Met deze types zijn de belangrijkste toepassingen gedekt.

Het berekeningsconcept van HIT-HP/SP is dus in Europa gestandaardiseerd en biedt flexibiliteit en planningszekerheid.

Naast het berekeningsconcept en andere constructieve voorwaarden, zijn de koudebrugparameters (Ψ, qmin en fRsi) en impact geluidsdrukniveau verschilwaarden (DLn,W) van de geïsoleerde HALFEN balkonaansluitingen HIT-HP/SP MV en HIT-HP/SP ZV Europees goedgekeurd. Dus, HALFEN stelt technisch goedgekeurde Ψ-waarden catalogi beschikbaar op een transparante, gedetailleerde en officieel technisch goedgekeurde basis. Het gebruik van Ψ-waarden is weer officieel gecertificeerd.

Met ingang van 1 februari 2014 worden alle Halfen-Iso-Elementen HIT-HP/SP geleverd met CE-markering.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

22.11.2013 - European Technical Approval for HALFEN HIT-HP/SP Elements

We are the first provider of balcony connections to have succeeded in gaining a European-Technical approval for HALFEN HIT-HP/SP Elements. This means more safeguards, safety, quality and service, as well as further advantages on which you can depend!

With the European-Technical approval HALFEN HIT-HP/SP Elements are calculated according to a uniform calculation method, national approvals are no longer required. The CE-mark is accepted worldwide and ensures reliability in planning.

Internationally approved psi-values regulate the requirements for thermal heat transfer and therefore facilitate planning. Moreover, approval is now possible for realising slabs up to 35 cm.

The HIT-HP/SP with European technical approval will be available from January.

02.10.2013 - NEW: HIT-HP/SP ZV

We are pleased to announce that HALFEN received the supplementation of the approval Z-15.7-293 relating the Halfen Insulated connection HIT-HP/SP ZV.

The HIT-HP/SP ZV is a slab connection for articulated, supported balconies. It replaces the types HIT-BQ and HIT-BQZ and it is a combination of shear bars and compression shear bearings (CSB). This combination allows the optimal use of all load bearings, so the acting shear force is transferred by the shear bars and the CSB. Please note, for the verification of the maximum concrete strut capacity (1/3 VRd,max) only the load capacity of the shear bars has to be verified. The load capacity of the CSB may additional be transferred. For this reason the HALFEN Insulated connection HIT-HP/SP ZV is the only shear-force-element that is allowed to transfer forces above 1/3 VRd,max.

Analogous to the HIT-HP/SP MV the HIT-HP/SP ZV available element widths are 25 cm, 50 cm and 100 cm. As standard they meet the requirements of fire resistance class REI 120. In the catalogue HIT-ZV 13-E all essential technical information are summarized - take a look inside.

29.06.2015 - HALFEN bekroond met innovatie-Award

TV-presentator Ranga Yogeshwar feliciteert HALFEN met het "Top 100" keurmerk voor innovatie.

Innovatie is een belangrijke focus voor HALFEN GmbH; een belangrijke leverancier van bevestigingstechniek.

Het bedrijf werd geëerd op 26 juni 2015 met de "Top 100" zegel van goedkeuring voor innovatie op de Duitse KMO (kleine en middelgrote ondernemingen) in Essen. Al meer dan 20 jaar ontvangen de beste, meest innovatieve bedrijven in Duitsland de "Top 100" zegel van goedkeuring.

“Innovatie is een van de belangrijkste pioniers voor toekomstig succes. Daarom is innovatie management een integraal onderdeel van ons business model", volgens Richard Wachter, Managing Director bij HALFEN GmbH.

HALFEN vertrouwt op de teamgeest van haar medewerkers die hun ideeën realiseren met betrekking tot innovatieve producten, technologieën en processen en daarmee uiteindelijk het succes op de markt genereren. HALFEN medewerkers hebben een wereldwijd innovatienetwerk waarin niet alleen Duitsland, maar alle HALFEN locaties zijn betrokken. Een centraal aanspreekpunt, een team bestaande uit leden van alle bedrijfsonderdelen, coördineert het proces van het eerste idee tot uiteindelijke realisatie. Project management tools, zoals beslissingsfases en regelmatige communicatie, zijn belangrijke drijfveren voor succes. Vroegtijdige betrokkenheid van klanten en partners is natuurlijk een must.

Voor Managing Director, Richard Wachter, is de “Top 100“ Award iets speciaals: “Innovatie is managementverantwoordelijkheid. Iedere HALFEN-medewerker is een innovatie manager; en dus onderdeel van dit succes. Daarom mijn dank aan alle medewerkers voor het bereiken van de ' Top 100' Award. Dit is een volgende, belangrijke stap voor onze gemeenschappelijk doelstelling, het uitbreiden van HALFEN`s status voor “YOUR BEST CONNECTIONS”.

Voor haar innovatieve klimaat is HALFEN nu bekroond met het "Top 100" kerumerk; de belangrijkste onderscheiding voor de Duitse middenstand. Het keurmerk wordt toegekend aan MKB bedrijven die bijzonder innovatief zijn. De universiteit voor economie in Wenen onderzocht gedurende een aantal maanden de innovatieve prestaties van 302 middelgrote bedrijven in Duitsland om te bepalen welke bedrijven het best voldoen aan de criteria. De 100 beste, waaronder HALFEN, mogen het keurmerk een jaar gebruiken. Voor meer informatie over de overige 99 bekroonde bedrijven en het "Top 100" project ga naar www.top100.de.