Leviat Nieuws

Stay always up to date.

28.09.2022 - BATIMAT 2022

Dé afspraak voor bouwprofessionals: Batimat 2022
De beurs opent haar deuren van maandag 03/10 tot en met donderdag 06/10, van 09.00 tot 19.00 uur.
Het Leviat team zal u graag verwelkomen op de nieuwe stand en u de recente verwezenlijkingen en innovaties voorstellen.
Voor een opbouwend moment, afspraak dus op Batimat, Paviljoen 1 - stand P084.

01.09.2022 - Leviat BIM Plugin voor Revit en Allplan

De Leviat BIM Plugins vereenvoudigen de selectie, configuratie en evaluatie van Leviat BIM-objecten. De toekomst van digitaal specificeren – configureer snel en eenvoudig met één enkele gegevensbron. De voordelen van BIM-elementen van Revit en Allplan worden gecombineerd met een uniforme gebruikersinterface. Bekijk de voordelen in onze video: Video Leviat BIM Plugin

Halfen HIT koudebrugonderbrekingen is het eerste product dat wordt geïmplementeerd en zet de standaard voor alle Leviat-merken.

De volgende kenmerken onderscheiden de Leviat BIM Plugin:
 • Altijd up to date, landspecifieke BIM-objectenbibliotheek dankzij cloudverbinding
 • Informatie in BIM-objecten wordt landspecifiek aangepast en vertaald
 • BIM-objecten met gereduceerd detailniveau (LOD)
 • Geïntegreerde Excel-export voor evaluatie van het BIM-model
 • Leviat-merken hebben dezelfde gestructureerde datasets voor eenvoudige evaluatie
 • Excel-export werkt ook voor Leviat BIM-objecten uit andere bronnen

30.08.2022 - Business Park in Strombeek-Bever

Met het Atomium op de achtergrond realiseren we samen met onze klant Cordeel toekomstgerichte kantoorgebouwen. Een iconisch nieuwbouwproject met focus op duurzaamheid. Voor deze realisatie werd er een beroep gedaan op onze technische expertise en ruime portfolio aan oplossingen. Om te beantwoorden aan de specifieke vragen van de klant werd er gekozen voor Halfen en Plaka oplossingen.

Voor de ophanging van de betonnen elementen werden FPA gevelplaat verankeringen en verzinkte BRA borstweringankers gebruikt. De BRA borstweringankers zijn nu eveneens in verzinkte uitvoering beschikbaar door achteraan te werken met een stelwig in plaatst van de traditionele oplossing.

HALFEN FPA gevelplaatankers maken een onzichtbare, regelbare en betrouwbare verankering van betonnen gevelplaten mogelijk. Het systeem bestaat uit inbouwdelen voor het gevelplaatelement, montage ophangbeugels (trekstrip en stijgbeugel) en druk-/trekbouten voor regeling van de spouw.

HALFEN BRA borstweringsankers worden gebruikt om borstweringelementen of gevelbanden aan een vloerplaat te verankeren. De borstweringankers zijn horizontale omega profielen die in de prefab elementen worden ingestort en op de werf verankerd worden met een drukbout vooraan en trekbevestiging achteraan.

21.02.2022 - Bezoek Leviat op TechniMat

U bent op zoek naar nieuwe oplossingen in de bouwsector? U wilt gewoon op de hoogte blijven van wat er reilt en zeilt in de bouwwereld? Dan verwelkomen wij je van harte op TechniMat, stand 704. De Leviat experts zullen u met plezier op onze nieuwe stand rondleiden, zodat u weet waarvoor wij en onze productmerknamen (Halfen, Plaka, Scaldex) staan. Tot in Kortrijk op 9 en 10 maart.

19.07.2021 - Leviat maakt tijdbesparende BIM Plug-in voor Halfen gevelplaatverankeringssysteem

Leviat heeft een BIM Plug-in gelanceerd voor de Halfen FPA-5 gevelplaatankers voor betonnen gevels. De BIM Plug-in, die beschikbaar is in Tekla Warehouse, maakt een snelle en eenvoudige plaatsing van het FPA-anker mogelijk en vermindert de modelleertijd met 50% in vergelijking met andere tools.

Het Halfen FPA-5 systeem wordt gebruikt om betonnen gevelplaten te verankeren aan een betonconstructie. Het is verkrijgbaar in belastingklassen 5,0 – 56 kN en kenmerkt zich door een uitstekende verstelbaarheid in alle richtingen. Met de nieuwe Plug-in kan het systeem direct in de BIM-omgeving worden gedetailleerd met behulp van de geometrie van Tekla. De positie van de ankers kan eenvoudig worden aangepast, evenals de afmetingen van de ankers, om te voldoen aan verschillende spouwbreedtes en dergelijke.

De digitale engineeringtools van Leviat omvatten Plug-ins, BIM-objecten en ontwerp- en berekeningssoftware. Leviat werd opgericht in 2020 toen CRH-bedrijven in de divisie bouwaccessoires samenkwamen in één wereldwijde organisatie. Het is de thuisbasis van Ancon, Halfen, Plaka en andere vertrouwde productmerken. Ga voor meer informatie naar Leviat.com.

Download de smart BIM Plug-in gratis bij Tekla Warehouse en bekijk de film op Halfen.com om de extra voordelen te zien die deze Plug-in biedt, plus een demonstratie van de functionaliteit.

14.07.2021 - HALFEN Hexagon plaatanker - eenvoudig te installeren en hoog belastbaar

Het nieuwe, krachtige HALFEN Hexagon plaatanker wordt gebruikt als ankerpunt voor trek- drukschoren bij het steunen van prefab betonelementen op vloerplaten. Het is geschikt voor windbelasting en andere tijdelijke belastingen. De tulpvormige opening met metrische draad maakt een eenvoudige en snelle montage mogelijk.

Voor meer informatie over het Hexagon plaatanker, bekijk onze flyer hier.

22.04.2021 - NIEUW:Compleet productassortiment ingestorte HALFEN HZA DYNAGRIP rail

Ingestorte, vertande HALFEN rails worden al decennia lang gebruikt in toepassingen met 3D-belastingoverdracht. De vorige ontwerpmethode was gebaseerd op globale weerstandswaarden volgens de algemene Zulassung. De veilige berekening van toekomstige projecten volgens de huidige stand van de techniek wordt gegarandeerd met de nieuwe ETA in combinatie met een actuele EN 1992-4 berekening, rekening houdend met alle toepassingsrelevante randvoorwaarden. 

Meer informatie is te vinden in de flyer. Voor de nieuwe ETA klik hier.

30.11.2020 - NEW: Software HIT 9.40 for HALFEN HIT Insulated Connections

A new version of the software HALFEN HIT 9.40 is now available to download. The software serves as a design aid for the application of thermal balcony connections and includes comprehensive, user-friendly innovations:

 • The special HIT elements HT1 to HT5 for horizontal loads longitudinal and transversal to the joint have been integrated into the software.
 • New link to halfen.partcommunity.com providing 3D data models in various file formats is integrated.
 • For standard wall/balcony geometry with ETICS, a thermal resistance calculation according. to ETA-18/0189 is carried out. For all HIT elements, results of λeq and ψ are shown in graph and table respectively.
 • Language change on the user interface and in the printout is possible.
 • The load bearing capacities of the HIT elements and the minimum and maximum load forces are graphically clearly represented. At the same time, the numerical values for the maximum and minimum load forces in the support area as well as the load bearing capacity and the percentage utilisation of the selected HIT elements are shown.

These new features are not exhaustive, you will discover more improvements when using it.

The new version of the design software is a powerful tool. Click here for the free software download!

9.11.2020 - Spannende veranderingen: We zijn Leviat. We zijn er klaar voor.


Vanaf 9 november 2020 communiceren wij als Leviat.

Er hebben interessante veranderingen plaatsgevonden in ons bedrijf die ons in staat stellen een verbeterd product- en serviceaanbod te bieden en ons vermogen versterken om in de toekomst aan veranderende behoeften te voldoen.

Lees verder voor meer informatie.

We zijn Leviat

Leviat brengt de expertise, vaardigheden en middelen van de CRH-bedrijven in de divisie construction accessories samen in één wereldwijde organisatie.

Toonaangevende namen uit de bouwindustrie, waaronder Ancon, HALFEN en Plaka gaan samen verder als Leviat om onze klanten beter te ondersteunen. We bouwen voort op onze individuele sterke punten om ons in staat te stellen nog flexibeler te zijn en in te spelen op jullie behoeften, aangezien deze in de loop van de tijd veranderen.
De wereld verandert. Wat de toekomstige eisen van onze branche en de wereld om ons heen ook mogen zijn….We zijn er klaar voor.

Onze productmerken & technische ondersteuningsservices
Leviat is de thuisbasis van HALFEN, Plaka en nog veel meer vertrouwde productmerken.

HALFEN is overgegaan naar een productmerk binnen het uitgebreide productportfolio van Leviat. Bekende en vertrouwde producten zoals HALFEN HIT koudebrugonderbrekingen en HALFEN HTA ankerrails, etc. blijven bij ons verkrijgbaar en, gesteund door nog meer bedrijfsmiddelen, zullen deze productseries door Leviat verder worden verbeterd en uitgebreid.

Bovendien blijven we als Leviat de eersteklas technische ondersteuning bieden die je van ons gewend bent en dat in elke fase van het project, van de eerste planning tot de installatie en verder.

Onze wereldwijde middelen & lokale ondersteuning
Leviat bestaat uit bijna 3.000 medewerkers op 60 locaties wereldwijd.
Elke belofte die we lokaal aan onze klanten doen heeft de inzet en toewijding van ons wereldwijde team.

Dit kunt u van Leviat verwachten:
 • Door gebruik te maken van onze wereldwijde technische middelen en productienetwerk zal onze service lokaal worden verbeterd waardoor we flexibeler zijn en sneller kunnen reageren
 • Door onze uitgebreide technische expertise en marktkennis te combineren en al onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten te coördineren, kunnen we sneller en effectiever innoveren
 • Toenemende investeringen en toegewijde middelen in digitale engineering zullen onze ontwerp- en servicemogelijkheden versnellen en ons helpen onze klanten beter te ondersteunen
Vragen?
We kijken ernaar uit om met u als Leviat samen te blijven werken en uw bedrijf de komende jaren te ondersteunen.
Mocht u vragen hebben over onze transformatie naar Leviat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of bezoek www.leviat.com.

Naar de Leviat-flyer "De wereld verandert"

Imagine. Model. Make.

12.10.2020 - Er komt verandering bij Halfen. Op 9 november 2020 worden we Leviat.

Leviat wordt vanaf 9 november 2020 de nieuwe naam voor alle CRH-bedrijven over de hele wereld, inclusief Halfen, in de divisie construction accessories.

Onder het merk Leviat bundelen we de expertise, vaardigheden en middelen van HALFEN en haar zusterbedrijven om een wereldleider te creëren op het gebied van bevestigings-, verbindings- en verankeringstechnologie.

Dit is een interessante verandering. We omarmen verandering om beter te voldoen aan de eisen van een bouwsector die steeds meer geglobaliseerd, duurzaam en technologiegedreven wordt.

Door de CRH-bedrijven in de divisie construction accessories samen te brengen als één wereldwijde organisatie, zijn we beter in staat te voldoen aan de behoeften van onze klanten en aan de eisen van bouwprojecten, van elke omvang, overal in de wereld.

Als Leviat bieden we een uitgebreid assortiment van gespecialiseerde producten en diensten, meer technische expertise, een grotere en flexibelere supply chain en betere, snellere innovatie.

De merken die u kent en vertrouwt, blijven bestaan.

De producten van Halfen blijven een integraal onderdeel van het uitgebreide productportfolio van Leviat en, ondersteund door grote bedrijfsmiddelen, zal dit assortiment onder leiding van Leviat verder worden verbeterd en uitgebreid.

De engineering en levering van o.a. Halfen koudebrugonderbreking, metselwerkverankering, gevelverankering, etc. zal worden voortgezet, ondersteund door het verbeterde serviceaanbod van Leviat.

Terwijl wij transformeren naar Leviat, zal onze focus liggen op het handhaven van de servicestandaarden die u van ons verwacht. De redenen om met HALFEN te werken, zullen niet veranderen, ze zullen gewoon worden versterkt en verbeterd als we al onze capaciteit onder de naam Leviat verenigen.

We worden Leviat op maandag 9 november 2020. Mocht je nog vragen hebben kun je uiteraard contact met ons opnemen of kijk op www.leviat.com voor meer informatie.

19.02.2020 - HALFEN HIT staal-beton aansluiting 


Voor de bevestiging van staalconstructies aan achterliggende betonconstructies.

Stalen balkon- en galerijplaten, luifels of zonweringssystemen worden overwegend verankerd aan een betonnen achterconstructie. Vanwege het hoge warmtegeleidingsvermogen van staal is een thermische scheiding in de spouw noodzakelijk. Door het ontkoppelen van de staalconstructie middels het HALFEN HIT-element wordt een koudebrug tot een minimum beperkt en kans op condensatieschade uitgesloten.

HALFEN HIT staal-beton aansluitingen verminderen thermische koudebruggen en zijn in staat grote belastingen over te brengen. Het HIT-element is opgebouwd uit een donkergrijze, harde kunststof behuizing welke gevuld is met steenwol. Afhankelijk van de over te dragen belastingen wordt het systeem voorzien van trek- en drukstaven, dwarskrachtstaven en een hoogteverstelplaat.

Toepassingsgebieden
 • Stalen balkon- en galerijplaten
 • Stalen luifels
 • Zonweringsinstallaties
 • Gevelconstructies 
Voordelen
 • Voorzien van Zulassung nr. Z-15.7-336
 • Typenkeuring volgens EC2
 • Vermindering van thermische koudebruggen volgens DIN 4108-2 en EnEV en minimalisering van energieverliezen
 • Voorkomt condensatie en schimmelvorming
 • Hoge belastingcapaciteit en corrosieweerstand volgens corrosieweerstandsklasse III
 • Door toepassing van de hoogteverstelplaat is de staalconstructie eenvoudig en snel te monteren
Klik hier voor meer informatie over de HALFEN HIT staal-beton aansluiting.

18.09.2019 - HALFEN HIT-MVXL Insulated connections for demanding architecture

The new versatile HIT-MVXL elements allow you to enjoy the sun on the balcony for longer – even when it disappears around a corner. With their huge shear load capacities, it is now also possible to realize unusual shapes. Now the whole family can even sit on the balcony together; each on their own sun lounger. Also suitable for inspired architecture!


Thanks to the intelligent reinforcement layout, installation of the HIT-MVXL elements is both safe and quick.


 • The main slab reinforcement can be laid quickly and safely, as there are no interfering pressure bars at the bottom of the HIT-MVXL elements. Our smart, red CSBearings assume this function.
 • Also on the balcony side on-site reinforcement is quickly added. The HIT bars are arranged here in one layer.
 • And finally, the new HALFEN HIT-MVXL is perfectly suited for reliable transfer of bending moments and shear forces with good thermal insulation.
Applications:
 • Highly loaded or large cantilevered balcony slabs
 • Large overhanging balconies at outer corners
Benefits:
 • Fire protection REI 120 as standard – for fail-safe installation
 • Can be used as a fire-break in ETICS facades (Expanded polystyrene)
 • European Technical Assessment ETA 18/0189 
 • Type tested according to EC2 
 • Reduction of thermal bridges according to DIN 4108-2 and EnEV and minimization of energy losses 
 • Prevention of condensation and mould 
Technical details:
 • Insulation material thicknesses of 80mm (HIT-HP) and 120mm (HIT-SP) available
 • Insulation material: Thermal-insulating fire protection material of building material class A1 – non-flammable insulating material
 • Stainless steel in the joint

09.09.2019 - Nieuwe software HEK 1.00 voor prefab verbindingen


De nieuwe berekeningssoftware voor HALFEN HEK prefab verbindingen is beschikbaar en kan worden gedownload.

Conventionele prefab aansluitingen met flexibele lussen of terug te buigen wapening moeten in de aansluitvoeg worden aangegoten met een vloeibare mortel en zijn daarom niet direct na het monteren volledig belastbaar.
Droge HALFEN HEK prefab aansluitingen - zonder het aangieten van de voegen tussen de prefab elementen - verkorten de montagetijd aanzienlijk.

Om deze goedgekeurde boutverbindingen snel en effectief te kunnen berekenen, stelt HALFEN het HEK berekeningsprogramma ter beschikking.
Na een minimaal aantal invoergegevens ontvangt de gebruiker een gedetailleerde, verifieerbare berekening of een korte afdruk, beide met een gedetailleerde weergave van de geselecteerde verbinding.

Download de nieuwe HEK 1.00 software.

19.01.2019 - World of innovation HALFEN Products 2019

HALFEN Innovations and products
We at HALFEN are always busy – continuously moving forwards! Our product developers don’t just concentrate on improving and optimizing existing HALFEN products; they’re also involved in developing new products for the current market, and for the market of tomorrow. Current trends, impulses and customers’ feedback as well as new developments in the construction sector are all considered in this process. This is how we continue to develop as a company, allowing us to set new trends.

HALFEN also has to think outside of the box, to look beyond the obvious. As a major player in our field we have to continually ask ourselves: what is our current position in the market? What do we want to be? The intention of
this brochure is to provide an insight into our World of Innovations for 2019. Be part of our journey. We’ll be pleased to welcome you.

more information

14.01.2019 - Nieuwe software HDB ponswapening versie 13.20 


De nieuwste versie van de goedgekeurde HDB berekeningssoftware is nu beschikbaar. Deze software bevat de volgende nieuwe functies:
 NIEUW: De hoek van de plaatranden kan worden gevarieerd, zodat complexe plaatvormen kunnen worden berekend
 NIEUW: Keuze van het ontwerp van betonfunderingen met HDB-elementen of met de nieuwe HDB-Z 

Klik hier om de nieuwe software te downloaden!

HDB-Z - De nieuwe ponswapening voor een economisch ontwerp van betonfunderingen volgens DIBt goedkeuring Z-15.1-330. 

Met de reeds bewezen HDB-elementen wordt al een grotere ponsweerstand bereikt. Met de nieuwe HDB-Z kan nu een nog hogere belasting op plaat- en strokenfunderingen worden opgenomen. De tot 100% hogere belastingcapaciteit ten opzichte van funderingen zonder ponswapening kan ook gebruikt worden om de dikte van de plaat aanzienlijk te reduceren. Dit bespaart beton en graaf- en bouwtijd! 

20.11.2018 - NEW: HALFEN PARTcommunity has been significantly expanded

The HALFEN PARTcommunity, the CAD portal for HALFEN components (free for the end user), has been significantly expanded. Over 100 different 2D and 3D CAD formats are available, including of course BIM-compatible formats such as Revit and Allplan, as well as the BIM exchange format IFC.

In the section “Fixing systems”, HTU Cast-in channels and HGB Balustrade fixings can now also be selected. The “Lifting anchor systems” have been complemented by the Frimeda Ring anchors. HCC Column shoes, HUC Universal connections and HSC Stud connectors are now also available under “Reinforcement systems”.

The HALFEN element drawings can be configured using convenient configurators. The components can be sent per email, downloaded or, when using specific CAD programs, be pasted using the cross-hair cursor directly into the CAD workspace.

Click here for the free-of-charge component drawings.

16.08.2018 - Nieuwe berekeningssoftware HSC 2.0 voor HALFEN HSC consolekoppeling


Consoles, gelijk met de constructie meegestorte en achteraf aan te storten betonconsoles en opleggingen van platen en balken.

De nieuwe berekeningssoftware voor de HALFEN HSC consolekoppeling is nu beschikbaar. Hiermee kunnen gewapende betonnen consoles (gelijk met de constructie meegestorte en achteraf aan te storten consoles) en eindverankeringen van opleggingen van direct ondersteunde platen en balken berekend worden. De berekening is gebaseerd op DIN EN 1992-1-1, DIN EN 1992-1-1 / NA en de DIBt-goedkeuring Z-21.8-1973. De software dient als ontwerp- en berekeningstool voor de toepassing van HSC ankers en bevat informatie over de aansluitende wapening van de verbinding of oplegging. Het modulaire ontwerp en de grafische weergaven in 2D en 3D maken een veilige, overzichtelijke en eenvoudige verwerkbare uitvoering van gewapende betonconstructies met HSC-ankers mogelijk.

Nieuw – Verschillende verbeteringen vergeleken met de vorige versie.

Actueel – Met de automatische of handmatige functie "Search update" is uw software altijd up-to-date.

Modulair - De afzonderlijke modules voor consoles, balken en platen bieden een duidelijke, systematische en flexibele gebruikersinteractie.

Interactief - De interactieve gebruikersinterface detecteert onjuiste gegevensinvoer en biedt nuttige tips. Dit verkort de verwerkingstijd tot een minimum.

Helder - HSC ankers en beugels worden op schaal weergegeven. De 3D-afbeeldingen kunnen eenvoudig worden ingezoomd, gekanteld en 360° gedraaid. Bovendien worden optredende belastingen en elementafmetingen weergegeven in 2D-afbeeldingen. De actuele status van de statische controleberekeningen en geometrische randvoorwaarden met betrekking tot de ontwerpregels worden voortdurend aangepast aan de invoer. De volledige uitdraai van de resultaten toont elke berekeningsstap.

Internationaal – Keuze uit Duitse en Engelse taal.

Met deze nieuwe versie van de berekeningssoftware heeft u een krachtige tool tot uw beschikking. Klik hier om de software gratis te downloaden!